Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Levice, 1. 10. 2016 ob 19.00, Sixt Alpe Adria Cup

Levicki Patrioti : KK Šentjur
79 : 77

statistika statistika tekme

S Slovaškega s porazom, a s pomembnim spoznanjem

Šentjurska zasedba je začela s tekmovalno sezono, in sicer je bilo najprej gostovanje na Slovaškem v okviru pokala Sixt Alpe-Adria. V 515 kilometrov oddaljene Levice na Slovaškem, kjer deluje slovenski trener Teo Hojč, je Tajfunova zasedba odšla v petek zjutraj, na avtobusu pa je bila tudi zasedba navijaške skupine Šentjurski vitezi.


Srečanje v športni dvorani v Levicah je s trojko odprl Keon Moore, vendar z nadaljevanjem nismo mogli biti zadovoljni. Številne napake v napadu, slabo sodelovanje v obrambi, začinjeno z zelo domačijskim sojenjem slovaških sodnikov so po prvi četrtini privedle do rezultata 27:13. Tudi v drugi četrtini ni bilo kaj drugače, Tajfun je začel s košem potem pa zmeda in razlika je narasla že na 24 točk. Do konca polčasa so gostje vendarle odigrali nekoliko bolj spodobno košarko. Pod košem je veliko težav domači obrambi povzročal Žiga Fifolt, ki je imel sicer težave zaradi bolečin v rami. Prav ob koncu polčasa je za 50:31 s sredine zadel Mirza Sarajlija.


Trener Krešimir Bašić je med polčasom upravičeno povzdignil glas in kot kaže vendarle premaknil nekaj v igri njegove ekipe. V drugem delu sta slovaški ekipi, ki je bila tako kot Tajfun pred to sezono povsem prenovljena, povzročali Sarajlija, Moore in Spicer. Šentjurski vitezi so preglasili domačo publiko, razlika pa se je iz minute v minuto manjšala. Na koncu je zmanjkalo le malo, da bi se lahko tekma končala tudi drugače. Kljub porazu je igra v drugem polčasu pokazala, da ekipa premore sposobnost, da igra konkurenčno.


Točkovnik Tajfuna: Sarajlija 22 (6 podaj), Moore 18, Spicer 16 (16 skokov, 3 blokade), Fifolt 13, Sebič in Grant 3, Milašinović 2, Miković, Thomas, Držić.


V petek, 7. oktobra, je ob 18.45 na sporedu uvodno srečanje pri državnih prvakih v Domžalah.Poročanje BK Levicki Patrioti (klik!)
Poročanje spletnega mesta pokala Sixt Alpe Adria (klik!)


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.