Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Stožice, 17. 5. 2016 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Union Olimpija : KK Šentjur
73 : 63

statistika statistika tekme

Stožice ostale uročene - sezona zaključena

V tretji in obenem odločilni četrtfinalni tekmi končnice košarkarskega prvenstva je šentjurski Tajfun gostovala v Stožicah, kjer še ni okusil slasti zmage in se na koncu s porazom poslovill od sezone.


Olimpija je dobro začela in povedla z 10:3. Tajfun se je približal s trojkami, ki so jih na tej tekmi zadeli solidnih 11. Tudi v drugi četrtini so gostitelji najprej povedli za 7 točk, a so jim Šentjurčani, ki so imeli na tribunah številčno in glasno podporo, prišli povsem ob bok. Polčas - 40:40.


V 25. minuti sta bili ekipi izenačeni na 47, a je do konca 30. minute zeleno-belim uspel niz 11:1. V 32. minuti je Olimpija povedla za 14 točk, a so sledile tri trojke Tajfuna za 62:57. Po trojki Parkerja je v 37. minuti na semaforju pisalo 63:60. V izteku tekme je žoga bolj ubogala Ljubljančane, ki so se tako uvrstili v polfinale končnice.


Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Igralci si zaslužijo čestitke, saj so igrali zelo požrtvovalno skozi celotno tekmo. V prvem polčasu smo sicer prejeli precej točk, a je bilo že tedaj vprašanje, kdaj bo prišel naš trenutek, da bi prelomili tekmo. V drugem polčasu smo nato še bolj strnili svoje vrste in zasluženo zmagali. Šentjurčani so se po nizu precej norih metov za tri točke sicer uspeli približati, mi smo tedaj igrali preveč statično v napadu, a na koncu šteje le zmaga."


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke Union Olimpiji za zmago ter tudi vsem ostalim ekipam za preboj v polfinale Lige Nova KBM. V preostanku tekem v sezoni jim želim vso srečo. Če se ozrem nazaj, je za našo ekipo sezona, polna vzponov in padcev. Po zgodovinskem uspehu smo osvojili še Superpokal. Posebej sem ponosen na fante, ker so po kar nekaj porazih pokazali pravi značaj, ter končnico Lige za prvaka ter v četrtfinalu znova igrali svojo igro. Žal smo bili na prvi stopnici končnice za las prekratki, a tako je v športu. Rad bi izkoristil to priložnost in se zahvalil našim sponzorjem, še posebej generalnemu sponzorju Tajfunu. Zahvala gre tudi upravi kluba, ki nam je omogočila še boljše pogoje kot v preteklosti, nikakor pa ne morem niti mimo zvestih navijačev, ki so nas spremljali po Sloveniji in na tekmah Lige ABA. Posebna zahvala gre tudi mojemu strokovnemu štabu, brez katerega nam vse to zagotovo ne bi uspelo."


Fotogalerija


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.