Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 15. 5. 2016 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Union Olimpija
81 : 71

statistika statistika tekme

Tajfun s sploh prvo domačo zmago v letu izenačil četrtfinalno serijo

Po dveh tekmah, ko je tajfunovce od zmage z Unionom Olimpijo ločila smola v zadnjem trenutku, je v drugi tekmi četrtfinala končnice Lige Nova KBM šentjurska ekipa s prepričljivo zmago izenačila serijo na eno.


Pred začetkom so polne tribune domačemu trenerju zaželele vse najbolje ob osebnem prazniku.


Po kar šestih izmenjavah vodstva na začetku srečanja je domača ekipa stopila na plin in z natančnimi meti z razdalje, ki so se porazdelili med več igralcev povedla z dvomestno razliko.


V drugem desetminutju je domača prednost najprej narasla na 18 točk, na polčas pa so šentjurčani pred polno in vročo dvorano odšli s 15 točkami prednosti.


Domača prednost je tudi po glavnem odmoru naraščala in v 35. minuti znašala 27 točk - 61:34. Na tem mestu je gostom uspela serija 0:8, po 30 minutah pa je Tajfunovo vodstvo znašalo 16 točk. 


V sklepni četrtini so se Ljubljančani najbolj približali na 10 točka zaostanka, a so gostitelji uspeli odbiti nekaj napadov in tekmo pripeljali do konca z dvomestno prednostjo. 


Nervoza se je prenesla tudi v čas po zadnji sireni, ko je na sredini igrišča prišlo do krajšega prerivanja. 


Dvoštevilčni pri Tajfunu: Čebular 17, Bratož 14, Parker, Parks in Ponjavić po 10. Tajfunovci so zadeli tudi 10 trojk.


Gostje so ob slabši predstavi skušali do uspeha priti na druge načine. Njihova klop oz. trener so prejeli dve tehnični napaki, kapetan Zagorac je bil zaradi dveh nešportnih napak izključen, proti trenerju Potočniku pa je bila po tekmi vložena disciplinska prijava.


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke fantom za zmago, še bolj pa za izjemen odziv skozi celotno tekmo. Srečanje smo odigrali res čvrsto. Ob tej priliki bi se še posebej rad zahvalil našim navijačem, ki so pripravili odlično vzdušje in nam dajali dodatno energijo. Zahvalil bi se jim tudi za presenečenje, ki so mi ga pripravili pred začetkom tekme."


Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Čakamo tekmo v torek."


Odločilna tekma četrtfinalne serije bo v torek, 17. maja, ob 18.00 v Stožicah.

Fotogalerija KZS/Jure Godler


 


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.