Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Stožice, 12. 5. 2016 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Union Olimpija : KK Šentjur
78 : 74

statistika statistika tekme

V Stožicah zmaga znova ušla za malenkost

Prvo četrtfinalno srečanje končnice so gostitelji v Stožicah začeli z 9:4, a sta bili ekipi do konca periode skupaj. Podobno je bilo v drugi četrtini, saj so Olimpijini košarkarji trikrat vodili za štiri točke, tajfunovci pa so vsakič ujeli priključek in ob koncu polčasa povedli za koš - 37:39.


Gostje so takoj po glavnem odmoru edinič vodili za štiri točke, v 24. minuti pa je to uspelo gostiteljem, ki so v 29. minuti pobegnili na 61:52.


Kmalu po začetku zadnje periode je Tajfun prišel 63:61, Ljubljančani pa so v začetku 37. minute povedli z najvišjih 75:63. Šentjurska zasedba se ni predala in ustvarila serijo 1:11 za 76:74. Nekaj sekund pred iztekom srečanja je Parker zadel trojko, a se je izkazalo, da je bil izmet žal za delček sekunde prepozen. 


Dvomestni pri Tajfunu: Čebular 19 točk, Parker 13, Clark 11, Parks 10.


Gašper Potočnik, trener Union Olimpije:"Na koncu smo zasluženo zmagali, čeprav smo se v končnici sami spravili v položaj, ko bi lahko tudi izgubili. Vse kar šteje je pomembna zmaga. Sedaj se moramo osredotočiti na naslednji dvoboj s Tajfunom ter da skušamo zaključiti četrtfinalni niz v Šentjurju. Zavedamo se, da bo to vse prej kot lahko."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Po prvi tekmi četrtfinala Lige nova KBM fantom nimam kaj očitati. Morda le, da smo bili v določenih delih tekme preveč nervozni. Sedaj bo ključno, da se sprostimo in dobro pripravimo na drugo tekmo, ki jo moramo odigrati čvrsto in konec koncev tudi zmagati, saj se v četrtfinalnem nizu igra na dve zmagi."


Drugo polfinalno srečanje v seriji na dve zmagi bo v nedeljo, 15. maja, ob 18.00 v Šentjurju. VSI NA TEKMO! 


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.