Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Stožice, 12. 5. 2016 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Union Olimpija : KK Šentjur
78 : 74

statistika statistika tekme

V Stožicah zmaga znova ušla za malenkost

Prvo četrtfinalno srečanje končnice so gostitelji v Stožicah začeli z 9:4, a sta bili ekipi do konca periode skupaj. Podobno je bilo v drugi četrtini, saj so Olimpijini košarkarji trikrat vodili za štiri točke, tajfunovci pa so vsakič ujeli priključek in ob koncu polčasa povedli za koš - 37:39.


Gostje so takoj po glavnem odmoru edinič vodili za štiri točke, v 24. minuti pa je to uspelo gostiteljem, ki so v 29. minuti pobegnili na 61:52.


Kmalu po začetku zadnje periode je Tajfun prišel 63:61, Ljubljančani pa so v začetku 37. minute povedli z najvišjih 75:63. Šentjurska zasedba se ni predala in ustvarila serijo 1:11 za 76:74. Nekaj sekund pred iztekom srečanja je Parker zadel trojko, a se je izkazalo, da je bil izmet žal za delček sekunde prepozen. 


Dvomestni pri Tajfunu: Čebular 19 točk, Parker 13, Clark 11, Parks 10.


Gašper Potočnik, trener Union Olimpije:"Na koncu smo zasluženo zmagali, čeprav smo se v končnici sami spravili v položaj, ko bi lahko tudi izgubili. Vse kar šteje je pomembna zmaga. Sedaj se moramo osredotočiti na naslednji dvoboj s Tajfunom ter da skušamo zaključiti četrtfinalni niz v Šentjurju. Zavedamo se, da bo to vse prej kot lahko."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Po prvi tekmi četrtfinala Lige nova KBM fantom nimam kaj očitati. Morda le, da smo bili v določenih delih tekme preveč nervozni. Sedaj bo ključno, da se sprostimo in dobro pripravimo na drugo tekmo, ki jo moramo odigrati čvrsto in konec koncev tudi zmagati, saj se v četrtfinalnem nizu igra na dve zmagi."


Drugo polfinalno srečanje v seriji na dve zmagi bo v nedeljo, 15. maja, ob 18.00 v Šentjurju. VSI NA TEKMO! 


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.