Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 4. 5. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Zlatorog
67 : 74

statistika statistika tekme

Znova lov za razliko, a na koncu nov poraz

Tekmo s sosedi so bolje odprli slednji, saj so po prvem košu Terella Parksa sestavili serijo 0:10. Tajfun se je s košem Sandija Čebularja v 8. minuti približal na 15:19, štiri točka pa je bila tudi razlika po prvi četrtini.


Laščani so imeli tudi v drugi četrtini pobudo. V 18. minuti so vodili za 14 točk, a so gostitelji pri katerih je po daljšem času igral tudi Ceola Clark, z mini serijo do polčasa zaostanek zmanjšali na 36:44.


Kljub glasnemu spodbujanju domačega občinstva so tudi po polčasu bolje igrali zlatorogovci, ki so v 29. minuti znova bežali za 14, a sta ekipi na zadnji dvominutni odmor odšli z enako razliko kot na polčas – 54:62.


Varovanci Aleša Pipana so zadnjo periodo začeli z 0:7 in vodili z najvišjo razliko na srečanju – 54:69. V dobrih treh minutah so Šentjurčani s serijo 12:0 v 36. minuti prišli na 66:69 in zapravili še tri napade, kar se je na koncu pokazalo za usodno. Dodajmo, da je tekmo zaradi bolezni izpustil Tomaž Bolčina.


Parks je zbral največ, 19 točk, Čebular jih je prispeval 14, …


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke Zlatorogu za zasluženo zmago."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Za nami je težka tekma, ki smo jo uspeli nadzorovati od začetka do konca. Igralci so jo odigrali po dogovorih, za kar si zaslužijo čestitke. Sedaj moramo vse to pozabiti ter se osredotočiti na tekmo s Helios Sunsi, ki bo za nas morda celo najpomembnejša v Ligi Nova KBM za prvaka."


V zadnjem kolu lige za prvaka je na vrsti gostovanje v Rogaški Slatini. Tekma bo v soboto, 7. maja, ob 18.00.


Nasprotnik v četrtfinalu še ni znan, ve pa se, da bo to tretjeuvrščena ekipa. Prva tekma bo predvidoma v četrtek, 12. maja, v gosteh, druga, v Šentjurju, pa v nedeljo, 15. maja.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.