Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Domžale, 27. 4. 2016 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Helios Suns : KK Šentjur
63 : 68

statistika statistika tekme

Po obupnem začetku prigarali prvo zmago

Na praznično in sneženo sredo so šentjurski košarkarji gostovali v Domžalah, kjer je bilo zaradi vremenskih razmer med tekmo tudi nekaj težav z razsvetljavo. Tekmo sta izpustila Ceola Clark III in Igor Tratnik.


Začetek ni bil nič kaj obetaven, saj so gostitelji povedli z 12:2 in prvo četrtino dobili 23:15.


Na začetku druge četrtine je domača prednost narasla na 14 točk, a so tajfunovci, ki so jih na tribunah bodrili Šentjurski vitezi in ostali podporniki, zaostanek znižali na 6 točk, ob polčasu pa je barvarska prednost znašala 8 točk.


Sredi tretje četrtine je Domen Bratož izenačil na 44, a so gostitelji pred zadnjo periodo vodili za 4 točke. 


V 33. minuti je Tajfun prvič povedel, a je Zagorac takoj vrnil s trojko. Sledila je šentjurska serija 7 točk in prvič je zadišalo po zmagi. Dobri dve minuti pred koncem je Bratož zadel izza črte 6,75 za 59:65, a bi se lahko do konca zgodilo marsikaj. Grešili sta obe ekipi kot tudi sodniki, na koncu pa se je šentjurski tabor veselil prve zmage v aktualnem državnem prvenstvu. 


Domen Bratož 17, Sandi Čebular 14, Terell Allen Parks 13, ...


Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"Tokrat lahko za zmago čestitam našim fantom, predvsem pa si zaslužijo pohvale za prikazano igro. Z izjemo slabega začetka srečanja smo preostanek tega odigrali na precej visokem nivoju, sploh v obrambi, saj smo v drugem polčasu prejeli le 23 točk. Zelo dobro smo tudi skakali. V tem trenutku je pomembno, da fantje dobro trenirajo, da se njihova forma vzpenja ter da gremo lahko na naslednje tekme s pozitivno energijo."


V sredo, 4. maja, bo ob 19.00 na vrsti domače srečanje z Zlatorogom.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.