Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Domžale, 27. 4. 2016 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Helios Suns : KK Šentjur
63 : 68

statistika statistika tekme

Po obupnem začetku prigarali prvo zmago

Na praznično in sneženo sredo so šentjurski košarkarji gostovali v Domžalah, kjer je bilo zaradi vremenskih razmer med tekmo tudi nekaj težav z razsvetljavo. Tekmo sta izpustila Ceola Clark III in Igor Tratnik.


Začetek ni bil nič kaj obetaven, saj so gostitelji povedli z 12:2 in prvo četrtino dobili 23:15.


Na začetku druge četrtine je domača prednost narasla na 14 točk, a so tajfunovci, ki so jih na tribunah bodrili Šentjurski vitezi in ostali podporniki, zaostanek znižali na 6 točk, ob polčasu pa je barvarska prednost znašala 8 točk.


Sredi tretje četrtine je Domen Bratož izenačil na 44, a so gostitelji pred zadnjo periodo vodili za 4 točke. 


V 33. minuti je Tajfun prvič povedel, a je Zagorac takoj vrnil s trojko. Sledila je šentjurska serija 7 točk in prvič je zadišalo po zmagi. Dobri dve minuti pred koncem je Bratož zadel izza črte 6,75 za 59:65, a bi se lahko do konca zgodilo marsikaj. Grešili sta obe ekipi kot tudi sodniki, na koncu pa se je šentjurski tabor veselil prve zmage v aktualnem državnem prvenstvu. 


Domen Bratož 17, Sandi Čebular 14, Terell Allen Parks 13, ...


Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"Tokrat lahko za zmago čestitam našim fantom, predvsem pa si zaslužijo pohvale za prikazano igro. Z izjemo slabega začetka srečanja smo preostanek tega odigrali na precej visokem nivoju, sploh v obrambi, saj smo v drugem polčasu prejeli le 23 točk. Zelo dobro smo tudi skakali. V tem trenutku je pomembno, da fantje dobro trenirajo, da se njihova forma vzpenja ter da gremo lahko na naslednje tekme s pozitivno energijo."


V sredo, 4. maja, bo ob 19.00 na vrsti domače srečanje z Zlatorogom.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.