Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 23. 4. 2016 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Union Olimpija
84 : 89

statistika statistika tekme

Kljub porazu se vtis izboljšuje

Na dan, ko je Šentjur zaznamovala prireditev Šentjurjevo, so košarkarji Tajfuna gostili Union Olimpijo, ki je ob Krki v ligi Nova KBM za prvaka trenutno najboljša ekipa. Srečanje si je ogledal tudi Ronnie Nunn, ki je bil od leta 2008 do leta 2011 direktor razvoja NBA sojenja v ligi NBA, zadnja leta pa je predavatelj za FIBA Europe in Evroligo na področju sojenja. Njegova prisotnost žal ni pripomogla, da bi bilo sojenje kvalitetno oz. enakopravno, saj smo bili priča seriji odločitev pri (ne)dosojanju osebnih napak, ki bi jih bilo moč oporekati in ki s stališča običajnega gledalca niti niso vidne.


Gostitelji so pred kamerami TV Slovenija začeli fantastično. Na začetku 7. minute je Terell Parks zabil za 21:7, gostiteli pa so prvo četrtino dobili za 10 točk.


V drugi periodi je domača prednost v 14. minuti upadla na 30:24, a je v 17. minuti že znašala 48:32, kar je bila tudi najvišja razlika na srečanju. Do polčasa je gostom uspela serija 2:8 in če štejemo še uvod 0:14 v drugi polčas, je bilo 7 minut katastrofalnih - 2:22.


Vseeno se domači vrsti ni povsem ustavilo. V 27. minuti je Domen Bratož s trojko Tafjun povedel v vodstvo 63:57, pred zadnjim desetminutjem pa so Šentjurčani imeli pet točk prednosti.


Še v 36. minuti so domači vodili 80:74, a so gostje v poldrugi minuti izvedli serijo 0:8. V končnici so zmaji prišli do zmage, saj so kaznovali domače napake.


Čebular 24, Parks (10 skokov) in Bratož (4 podaje) po 16, Parker 11, ... Gostje so zadeli 11 trojk, in sicer ob 55 % izkoristku.


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke Union Olimpiji za zmago. Mi smo to tekmo odigrali bolje kot dve pred tem. Dvignjenih glav gremo delati naprej."

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: "Tekmo s Tajfunom smo začeli bistveno premehko. Šentjurčanom smo dovolili, da se razigrajo z meti z razdalje. Ob tem nismo dobro zapirali prostora pod svojim obročem, proti njihovi agresivni obrambi pa izgubili nekaj nepotrebnih žog. Prvi 20 minut te tekme je jasen signal, kako srečanja ne smemo začeti. V drugem polčasu smo nato strnili naše vrste, odigrali tako kot je potrebno - ekipno in dobro v obrambi, ter zasluženo zmagali. Na naslednji tekmi bomo morali začeti bolje ter igrati po najboljših močeh vseh 40 minut."


V sredo, 27. aprila, bo Tafjun ob 20.00 uri začel gostujoče srečanje v Domžalah.


 


 


*foto: KMZ


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.