Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 13. 4. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Rogaška
77 : 84

statistika statistika tekme

Lov za zaostankom Slatinčani vsakič preprečili

Po tekmovalnem premoru se je liga za prvaka nadaljevala z regionalnim derbijem, ki je napolnil hruševske tribune. Domača zasedba ni mogla računati na Ceolo Clarka, ki ima počeno kost v nožnem palcu.


Za ekipo Rogaške je doslej solidna sezona, da varovanci Damjana Novakovića merijo visoko, pa so dokazali že z začetnim vodstvom 4:11. V režiji Marka Pajića in Tomaža Bolčina je Tajfun v 7. minuti izenačil na 12, a se je gostujoča zasedba takoj oddaljila na 12:19. 


V začetku 2. četrtine so Šentjurčani prikazali boljšo predstavo in z atraktivno podajo Sandija Čebularja na zabijanje Terella Parksa prešli v prvo vodstvo z 28:26. Kmalu zatem je gostom uspela serija 0:10, na polčas pa sta ekipi odšli s točko razlike.


V začetku tretjega dela je prednost Slatinčanov narasla na 9 točk in se v naslednjih minutah večkrat ponovila. Malo pred iztekom 30. minute je Primorac z eno od 10 trojk ekipo iz Obsotelja povedel v vodstvo za 13.


V 32. minuti je razlika znašala že 16 točk in marsikdo je pomislil, da je tekma že odločena. Izključitev Davisa je prinesla tudi nekoliko spremenjen tok dogodkov, saj se je Tajfun približal le na 4 točke zaostanka. Dobre reakcije gostujoče zasedbe so vsakič preprečile, da bi ekipi bili povsem blizu.


Domen Bratož je dosegel 16 točk in bil ključen pri lovljenju razlike v zadnji četrtini. Po 13 točk sta dosegla Sandi Čebular in Aleksandar Ponjavić.
 


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitke Rogaški za zmago. Bola je boljša in zasluženo zmagala."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Vodili smo že za 16 točk, a po lastnih neumnostih morali trepetati za zmago do zadnje sekunde, saj smo Tajfunu dopustili, da se je približal na vsega šest točk zaostanka. Kljub temu je naša zmaga zaslužena. Jasno je, da šentjurska ekipa brez Ceole Clarka ni enaka. Zahvalil bi se vsem našim navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati tudi na gostovanje."


 


V soboto, 16. aprila, bo ob 20.00 novo domače srečanje, in sicer v goste prihaja novomeška Krka.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.