Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Laško, 2. 4. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Zlatorog : KK Šentjur
79 : 68

statistika statistika tekme

Začetni zaostanek je bil prevelik

Na tekmi 4. kola Lige Nova KBM za prvaka so tajfunovci gostovali v Laškem, kamor nista odpotovala Sandi Čebular in Igor Tratnik. Na klopi je bil sicer Domen Bratož, ki ni stopil v igro, po daljšem času pa je prvič zaigral Emir Zimić


Po dveh Parksovih zadetkih na začetku so vse vajeti igre prevzeli zlatorogovci, ki so v prvi četrtini zadeli vseh sedem poskusov za tri točke in ta del igre dobili s 33:17. 


V 15. minuti je domača prednost znašala kar 25 točk, ob polčasu pa 19.


Gostje so v tretji četrtini prejeli le 11 točk, a so jih toliko tudi dosegli. V zadnjem kvartalu so bili boljši za 10 točk, a je na koncu razlika še vedno ostala dvoštevilčna. 


Tomaž Bolčina je končal pri 15 točkah, Jacob Parker pa jih je dodal 10.


Izjavi trenerjev


Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Čestitke fantom za prikazano igro, zlasti tisto v prvem polčasu. Z drugimi 20 minutami, v katerih smo napravili preveč napak, nikakor ne moremo biti zadovoljni. Toda na srečo smo imeli odličen prvi del, v katerem so fantje zadevali, igrali dobro obrambo in skakali. S tem smo napravili dostojno razliko, ki smo jo v nadaljevanju znali zadržati in zasluženo zmagali."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"V prvem polčasu smo preslabo odigrali v obrambi in na ta način Zlatorogu dopustili preveč lahkih košev. Laščani so na začetku zadeli tudi sedem trojk iz prav toliko poskusov. V drugem polčasu smo nato popravili pristop v obrambi in napadu, a tekmecev kljub temu nismo mogli resneje ogroziti. Domačini so bili zasluženo boljši, za kar jim čestitam."

V sredo, 13. aprila, je na vrsti domače srečanje z Rogaško. Tekma se bo v hruševski dvorani začela ob 19.00.


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.