Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Laško, 2. 4. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Zlatorog : KK Šentjur
79 : 68

statistika statistika tekme

Začetni zaostanek je bil prevelik

Na tekmi 4. kola Lige Nova KBM za prvaka so tajfunovci gostovali v Laškem, kamor nista odpotovala Sandi Čebular in Igor Tratnik. Na klopi je bil sicer Domen Bratož, ki ni stopil v igro, po daljšem času pa je prvič zaigral Emir Zimić


Po dveh Parksovih zadetkih na začetku so vse vajeti igre prevzeli zlatorogovci, ki so v prvi četrtini zadeli vseh sedem poskusov za tri točke in ta del igre dobili s 33:17. 


V 15. minuti je domača prednost znašala kar 25 točk, ob polčasu pa 19.


Gostje so v tretji četrtini prejeli le 11 točk, a so jih toliko tudi dosegli. V zadnjem kvartalu so bili boljši za 10 točk, a je na koncu razlika še vedno ostala dvoštevilčna. 


Tomaž Bolčina je končal pri 15 točkah, Jacob Parker pa jih je dodal 10.


Izjavi trenerjev


Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Čestitke fantom za prikazano igro, zlasti tisto v prvem polčasu. Z drugimi 20 minutami, v katerih smo napravili preveč napak, nikakor ne moremo biti zadovoljni. Toda na srečo smo imeli odličen prvi del, v katerem so fantje zadevali, igrali dobro obrambo in skakali. S tem smo napravili dostojno razliko, ki smo jo v nadaljevanju znali zadržati in zasluženo zmagali."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"V prvem polčasu smo preslabo odigrali v obrambi in na ta način Zlatorogu dopustili preveč lahkih košev. Laščani so na začetku zadeli tudi sedem trojk iz prav toliko poskusov. V drugem polčasu smo nato popravili pristop v obrambi in napadu, a tekmecev kljub temu nismo mogli resneje ogroziti. Domačini so bili zasluženo boljši, za kar jim čestitam."

V sredo, 13. aprila, je na vrsti domače srečanje z Rogaško. Tekma se bo v hruševski dvorani začela ob 19.00.


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.