Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 26. 3. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Helios Suns
75 : 77

statistika statistika tekme

Po dveh povratkih tesen poraz v predzadnji sekundi

Po 304 dneh je bila v hruševski dvorani odigrana tekma državnega prvenstva, ki se poslej imenuje Liga Nova KBM. V 3. kolu skupine za prvaka je z ekipo KK Helios Suns v šentjursko dvorano prišel tudi Đorđe Lelić, ki je bil lani pomemben tvorec zgodovinskega naslova državnih prvakov. Pred tekmo je prejel manjšo pozornost s strani našega kluba.


Začetek srečanja je minil v znamenju Tajfuna in Terella Allena Parksa, ki je zadel za vodstvo z 10:3 in 12:6. Gostje so na krilih Željka Zagorca, ki je do polčasa vpisal 16 točk, v drugi četrtini največ vodili za pet točk. Razlika bi bila manjša, če bi sodniki priznali eno od regularnih akcij Sandija Čebularja, ki je zelo razburila navijače, potem pa je sledilo nekaj kompenzacij na škodo gostov.


Domžalčani so z disciplinirano obrambo onemogočali šentjursko igro, v napadu pa se je razigral še Lelić in razlika je v 29. minuti narasla na 13 točk.


V zadnji periodi so tajfunovci začeli igrati bolje, vse skupaj pa je sprožil Igor Tratnik, ki je po trojki še dvakrat podal za zadetek. Ekipi sta bili nekaj časa povsem skupaj, tribune pa so skušale igralcem vliti še nekaj dodatne energije. Vseeno so se gostje v 38. minuti oddaljili na 8 točk, a je Ceola Clark s serijo 8 točk izenačil na 75. Po zgrešenem poskuso gostov je Clark še enkrat poskušal z razdalje, a v akciji brez podaje ni bilo sreče. Domžalski igralec-Hugh Robertson je 18 sekund pred koncem pobral skok in sekundo pred končno sireno zadel za zmago ... Dodajmo, da v drugem polčasu nista igrala Čebular in Domen Bratož.


Pri Tajfunu sta bila dvoštevilčna Parks s 23  točkami in Clark z 19.


Dejan Mihevc, trener KK Tajfun: "Čestitke Heliosu za zmago. V naši igri se trenutno pozna, da smo neuigrani in da se še vedno borimo s poškodbami. Na tej tekmi sta se nam dodatno poškodovala še Čebular in Bratož. Zaradi neuigranosti so v naši igri prisotna velika nihanja. Ko bomo ta odpravili, bomo kot ekipa izgledali bolje in prišle bodo tudi zmage. Na tem srečanju smo končno zaigrali pred domačimi gledalci, ki so nam pripravili odlično vzdušje. Verjamem, da bo to na naslednjih tekmah še bolje."


Jakša Vulić, trener KK Helios Suns: "Obe ekipi sta bili zelo motivirani. Po odlični tretji četrtini naše ekipe so domačini z agresivnostjo in spremembo obrambe uspeli ujeti priključek in tekmo pripeljati v negotovo končnico. Mi smo nato pokazali več osredotočenosti in uspeli izvleči zmago. Čestitke fantom za pokazan trud. Gremo naprej, z mislimi smo že pri tekmi z Union Olimpijo."


Naslednja tekma je na vrsti v soboto, 2. aprila, ko bo ob 19.00 v laških Treh lilijah tekma z Zlatorogom.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.