Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Stožice, 23. 3. 2016 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Union Olimpija : KK Šentjur
77 : 76

statistika statistika tekme

Še nikoli bližje zmagi v Stožicah

ošarkarji Tajfuna so bili v 2. kolu 1. SKL za prvaka na pragu uspeha pri Unionu Olimpiji, saj so po zaostanku za 17 točk tik pred zaključkom tekme bili na pragu zmage, ki je na koncu ostala v Ljubljani.


Gostitelji so že v tretji minuti vodili za 10 točk, prvo četrtino pa dobili za 9. Po seriji 0:7 v začetku 2./4 so zeleno-beli znova kmalu povedli z dvoštevilčno razliko. 


Po glavnem odmoru so se Šentjurčani, ki so igrali brez Aleksandra Ponjavića, a so imeli na tribunah glasno podporo, najbolj približali na štiri točke. 


V 35. minuti je bil izid prvič poravnan - 64:64. V prvo vodstvo so gostje prešli v 38. minuti in obetala se je zanimiva končnica, ki se je izkazala za infarktno. Pol minute pred koncem je Sandi Čebular s trojko zadel za 74:75 in tri sekunde pred zadnjo sireno zadel en prosti met od dveh. Gostitelji so poskušali z metom izza sredine, ki je končal v svojem cilju ...


Tomaž Bolčina je vpisal 17 točk, Ceola Clark III je dodal 14, Terell Parks 13, Sandi Čebular pa 11.


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Po takšnem porazu ne moremo biti veseli, kljub temu pa moramo v tekmi najti pozitivne stvari in na njih graditi našo igro v prihodnje. Po slabem prvem polčasu smo v nadaljevanju pokazali drugačen obraz ter se vrnili v igro. Prišli smo celo do pozicije, da bi lahko zmagali, a smo nesrečno izgubili."


Presodite, koliko korakov je Pavlićević naredil ob izmetu!V soboto, 26. marca, bo ob 19.00 prvo domače srečanje v državnem prvenstvu po 304 dneh, v goste pa prihajajo domžalski Helios Suns na čelu z Đorđetom Lelićem, ki so sinoči ugnali Krko. 


 << nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.