Liga Nova KBM

KK Zlatorog

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Tivoli, 19. 2. 2016 ob 18.15, Pokal Spar

KK Krka : KK Šentjur
87 : 75

statistika statistika tekme

Pokalno slovo znova na predzadnji stopnici

Polfinalna pokalna tekma se je za šentjursko ekipo, ki je imela na tribunah veliko večjo in glasnejšo podporo, kot branilci naslova, začela katastrofalno. Krka je povedla z 9:0 in 20:5, po prvih 10 minutah pa je bilo na semaforju Tivolija 22:13. 
 
Tajfunovci se niso predali in tri minute pred koncem prvega polčasa prišli na tri točke zaostanka. Trener farmacevtov je minute odmora jemal, ko se je pokazala priložnost Tajfuna in tako je bilo tudi tokrat. Običajno je sledila dobra reakcija Krke, ki je trojke metala 50-odstotno, z (ne)dosojanjem različnih odločitev pa so svoj del posla opravili tudi sodniki.

V tretji četrtini je bila razlika pet kar trikrat, a je bilo po pol ure igre velikih 16 točk razlike. V zadnji periodi se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo.

Prvi strelec Tajfuna je bil tokrat Dragiša Drobnjak s 15 točkami.

Izjavi
Vladimir Anzulović, trener Krke: "Tekma je bila, kot vsaka s Tajfunom, kvalitetna. Moštvo iz Šentjurja je dobro, že dolgo časa so skupaj in imajo svoj sistem. Naše izkušnje z njimi so bile slabe. Imamo veliko spoštovanje do njihove ekipe in zagotovo se bomo tekom sezone še večkrat pomerili. Danes smo bili mi preprosto boljše. Ta polfinalna tekma je bil naš prvi polčas na tem finalnem turnirju."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Ključnih je bilo uvodnih pet minut na tekmi, ko je Krka dobila krila, potem pa jim je bilo enostavno veliko lažje igrat. Na to je vplivalo več različnih dejavnikov, svojim fantom pa nimam kaj očitati. Borili so se do zadnje minute, ampak proti koncu so Novomeščani tekmo na takšen ali drugačen način nadzorovali. Čestike Krki, in vso srečo v finalu."

Naslednje srečanje ekipo Tajfuna čaka v petek, 26. februarja, v Skopju, ko se bodo s tamkajšnjim ABA ligašem pomerili ob 20.00.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.