Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Stožice , 30. 1. 2016 ob 21.00, ABA liga

KK Union Olimpija : KK Šentjur
77 : 69

statistika statistika tekme

Znova slabi v končnici

Slovenski derbi 22. kola lige ABA je bolje odprla ljubljanska ekipa, ki je prvo četrtino na krilih razpoloženega Zacka Wrighta dobila z 22:11. 


Šentjurska ekipa, ki je imela na tribunah glasno podporo, a žal ni mogla računati na Ceolo Clarka in Emirja Zimića, se je v drugi četrtini prebudila in v 18. minuti prešla v prvo vodstvo. Ob polčasu je Tajfun vodil 36:39. 


V tretji periodi je Tajfun največvodil za pet točk, a je Union Olimpija po 30 minutah vodila za točko. 


V zadnjem delu so gostje največ povedli za štiri točke, zadnje vodstvo za točko pa imeli v 37. minuti. V končnici smo bili znova priča slabi igri in nerealno visoki prednosti gostiteljev.
Z 18 točkami je bil pri Tajfunu najučinkovitejši Sandi Čebular. 


 


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitam Unionu Olimpiji za zmago. Mislim, da smo bili dobro pripravljeni. Nekoliko smo bili oslabljeni zaradi odsotnosti Zimića in Clarka, ampak mislim, da so ostali fantje z borbenostjo to dobro nadoknadili. V zadnjih petih minutah tekme smo imeli stvari v svojih rokah, pa potem dvakrat nismo v napadu dobro realizirali. V zadnji četrtini smo nekoliko slabše izvajali proste mete, ki so bili zagotovo eden izmed razlogov za poraz. V ključnih trenutkih nismo zadeli. Glavni razlog za poraz pa vidim v tem, da smo jim parkrat po naših napakah praktično podarili žogo. Ključni trenutek tekme je bil odličen Nikolićev skok v napadu in potem še trojka. Union Olimpija je takrat dobila krila in prelomila tekmo. Na koncu zaslužena zmaga Uniona Olimpije."


Stanko Sebič, igralec Tajfuna: "Težka tekma, ki je bila pomembna za obe ekipi. Mislim, da smo se dobro pripravili in naredili določen napredek v naši igri. Pet minut do konca smo imeli aktiven rezultat, potem pa smo naredili preveč napak in na žalost se ni izšlo. Čestitam Unionu Olimpiji za zmago."

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.