Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Stožice , 30. 1. 2016 ob 21.00, ABA liga

KK Union Olimpija : KK Šentjur
77 : 69

statistika statistika tekme

Znova slabi v končnici

Slovenski derbi 22. kola lige ABA je bolje odprla ljubljanska ekipa, ki je prvo četrtino na krilih razpoloženega Zacka Wrighta dobila z 22:11. 


Šentjurska ekipa, ki je imela na tribunah glasno podporo, a žal ni mogla računati na Ceolo Clarka in Emirja Zimića, se je v drugi četrtini prebudila in v 18. minuti prešla v prvo vodstvo. Ob polčasu je Tajfun vodil 36:39. 


V tretji periodi je Tajfun največvodil za pet točk, a je Union Olimpija po 30 minutah vodila za točko. 


V zadnjem delu so gostje največ povedli za štiri točke, zadnje vodstvo za točko pa imeli v 37. minuti. V končnici smo bili znova priča slabi igri in nerealno visoki prednosti gostiteljev.
Z 18 točkami je bil pri Tajfunu najučinkovitejši Sandi Čebular. 


 


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitam Unionu Olimpiji za zmago. Mislim, da smo bili dobro pripravljeni. Nekoliko smo bili oslabljeni zaradi odsotnosti Zimića in Clarka, ampak mislim, da so ostali fantje z borbenostjo to dobro nadoknadili. V zadnjih petih minutah tekme smo imeli stvari v svojih rokah, pa potem dvakrat nismo v napadu dobro realizirali. V zadnji četrtini smo nekoliko slabše izvajali proste mete, ki so bili zagotovo eden izmed razlogov za poraz. V ključnih trenutkih nismo zadeli. Glavni razlog za poraz pa vidim v tem, da smo jim parkrat po naših napakah praktično podarili žogo. Ključni trenutek tekme je bil odličen Nikolićev skok v napadu in potem še trojka. Union Olimpija je takrat dobila krila in prelomila tekmo. Na koncu zaslužena zmaga Uniona Olimpije."


Stanko Sebič, igralec Tajfuna: "Težka tekma, ki je bila pomembna za obe ekipi. Mislim, da smo se dobro pripravili in naredili določen napredek v naši igri. Pet minut do konca smo imeli aktiven rezultat, potem pa smo naredili preveč napak in na žalost se ni izšlo. Čestitam Unionu Olimpiji za zmago."

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.