Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Sremska Mitrovica , 17. 1. 2016 ob 17.00, ABA liga

KK Mega Leks : KK Šentjur
92 : 70

statistika statistika tekme

V Sremu po že videnem scenariju ...

V ligi ABA je ekipa Mega Leks med tistimi štirimi, ki po kvaliteti izstopajo. To se je pokazalo tudi ob gostovanju Tajfuna.


V Sremski Mitrovici so gostitelji sicer povedli z 8:0, a to ni nič novega za Tajfun, saj je sledila minuta odmora in boljša predstava. Vseeno so varovanci Dejana Milojevićaže v 1. četrtini povedli z dvoštevilčno prednostjo.


Gostje so v začetku druge četrtine s consko postavitvijo zaustavili nalet "pink panterjev" in v 13. minuti izenačili na 25. Ekipi sta bili približno pet minut skupaj, potem pa so se domači znova oddaljili.


V 22. minuti je razlika znašala 12 točk. Po minuti odmora smo znova videli boljšo igro Šentjurčanov, ki so v 26. minuti zaostajali le še 3 točke. Do konca 3. četrtine je domačim uspel niz 16:1.


V zadnji četrtini je razlika le še narasla ...


Največ točk za Tajfun je prispeval Sandi Čebular, in sicer 16.


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Mega Leksu čestitam za zasluženo zmago. Nasprotna ekipa že vso sezono igra konstantno dobro in jim želim veliko športne sreče v nadaljevanju. Mi smo tekmo začeli slabo, a vendar uspeli vzpostaviti naš ritem. Borili smo se vso tekmo, ampak je bil občutek, kot da igramo proti vetru. Dvakrat smo domačine ulovili, na koncu pa nam to ni več uspelo.”


Aleksandar Ponjavić, igrač Tajfuna: “Tekmo smo slabo odprli, vendar se vseeno uspeli kmalu vzpostaviti kot enakovreden nasprotnik. To naj me uspelo tudi na sredi tretje četrtine, ko so se domači znova odlepili. Vedeli smo, da so agresivna ekipa, ki ji veliko pomeni napadalni skok, kar jim je uspelo tudi tokrat."


Naslednja tekma bo v nedeljo, 24. 1., ko bo v Zagrebu ob 21.00 tekma s Cedevito.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.