Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

Hopsi Polzela

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 19. 12. 2015 ob 19.00, ABA liga

KK Šentjur : KK Cibona
52 : 74

statistika statistika tekme

Zmagovita serija prekinjena z bledo predstavo

Tekma z dvakratnimi evropskimi prvaki ni povsem napolnila tribun Golovca, prav tako pa tudi Tajfunovi košarkarji niso bili v najboljši dnevni formi.


Začetek je bil sicer bolj optimističen, saj so šentjurski košarkarji povedli s 4:0. Zelo navdahnjeni gostje so kmalu pokazali po kaj so prišli in že v prvi četrtini vodili z 9 točkami prednosti. V drugi četrtini je prednost zagrebške vrste, ki je imela tudi močno podporo na tribunah, večkrat znašala 11 točk, a so se gostitelji ob koncu polčasa z bliskovito akcijo na Ponjavića približali na 34:39. 


V 23. minuti je Tajfun preko Čebularja znižal na 37:39 in izgubljeni žogi gostov imel priložnost, da bi povsem ujel hrvaško vrsto. Po 39:42 se je šentjurski ekipi zaustavilo, gostje pa so dosegli 13 zaporednih točk. Še slabše je bilo v zadnji četrtini, ko so domači prvi in zadnji koš iz igre dosegli v 40. minuti.
Edini z dvoštevilčnim izkupičkom pri Tajfunu je bil Sandi Čebular s 17 točkami. Tekmo si bo zapomnil Žiga Debelak, ki je pri 15 letih doživel prvo priložnost za člansko košarko.
 
Izjave


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Na začetku drugega polčasa smo ujeli Cibono, a žal slabo reagirali. Nadaljevanje je bilo neprepoznavno. Nikakor nismo mogli odgovoriti na njihovo fizično premoč pod obročema. Zmaga Cibone je zaslužena, saj so bili boljši v vseh karakteristikah. V Novem mestu moramo pokazati naš pravi obraz."


Tomaž Bolčina, igralec Tajfuna: "Cibona je nocoj zasluženo zmagala. Mi smo bili v krču iz katerega se nismo mogli izviti, kljub temu, da smo se gostom v drugem delu približali. Met nam nikakor ni stekel, prav tako so nas nadigrali pod košema. To tekmo moramo čimprej pozabiti in se osredotočiti na slovenski derbi s Krko."


Damir Mulaomerović, trener Cibone: "Vedeli smo, da prihajamo k ekipi, ki je nanizala kar nekaj zmag in jih dodobra analizirali. Čestitam svojim igralcem, ki so odigrali vse tehnične in taktične zamisli za katere smo se dogovorili. V obrambi smo uspeli zaustaviti najbolj nevarne igralce Tajfuna. To je zelo dobra popotnica pred mestnim derbijem s Cedevito."


Žan Mark Šiško, igralec Cibone: "Za nas je bilo to pomembno srečanje, saj nas je zmaga dvignila z dna lestvice. Po počasnejšem začetku smo našo igro stopnjevali in bili uspešni tudi v obrambi. To nam je posebej uspelo v drugem polčasu, ko smo gostiteljem precej ušli."


 V torek, 22. 12. 2015, je ob 21.00 v Novem mestu na sporedu tekma s Krko, v nedeljo, 27. 12. 2015, pa bo v Golovcu tekma z beograjsko Crveno zvezdo Telekomom.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.