Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 19. 12. 2015 ob 19.00, ABA liga

KK Šentjur : KK Cibona
52 : 74

statistika statistika tekme

Zmagovita serija prekinjena z bledo predstavo

Tekma z dvakratnimi evropskimi prvaki ni povsem napolnila tribun Golovca, prav tako pa tudi Tajfunovi košarkarji niso bili v najboljši dnevni formi.


Začetek je bil sicer bolj optimističen, saj so šentjurski košarkarji povedli s 4:0. Zelo navdahnjeni gostje so kmalu pokazali po kaj so prišli in že v prvi četrtini vodili z 9 točkami prednosti. V drugi četrtini je prednost zagrebške vrste, ki je imela tudi močno podporo na tribunah, večkrat znašala 11 točk, a so se gostitelji ob koncu polčasa z bliskovito akcijo na Ponjavića približali na 34:39. 


V 23. minuti je Tajfun preko Čebularja znižal na 37:39 in izgubljeni žogi gostov imel priložnost, da bi povsem ujel hrvaško vrsto. Po 39:42 se je šentjurski ekipi zaustavilo, gostje pa so dosegli 13 zaporednih točk. Še slabše je bilo v zadnji četrtini, ko so domači prvi in zadnji koš iz igre dosegli v 40. minuti.
Edini z dvoštevilčnim izkupičkom pri Tajfunu je bil Sandi Čebular s 17 točkami. Tekmo si bo zapomnil Žiga Debelak, ki je pri 15 letih doživel prvo priložnost za člansko košarko.
 
Izjave


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Na začetku drugega polčasa smo ujeli Cibono, a žal slabo reagirali. Nadaljevanje je bilo neprepoznavno. Nikakor nismo mogli odgovoriti na njihovo fizično premoč pod obročema. Zmaga Cibone je zaslužena, saj so bili boljši v vseh karakteristikah. V Novem mestu moramo pokazati naš pravi obraz."


Tomaž Bolčina, igralec Tajfuna: "Cibona je nocoj zasluženo zmagala. Mi smo bili v krču iz katerega se nismo mogli izviti, kljub temu, da smo se gostom v drugem delu približali. Met nam nikakor ni stekel, prav tako so nas nadigrali pod košema. To tekmo moramo čimprej pozabiti in se osredotočiti na slovenski derbi s Krko."


Damir Mulaomerović, trener Cibone: "Vedeli smo, da prihajamo k ekipi, ki je nanizala kar nekaj zmag in jih dodobra analizirali. Čestitam svojim igralcem, ki so odigrali vse tehnične in taktične zamisli za katere smo se dogovorili. V obrambi smo uspeli zaustaviti najbolj nevarne igralce Tajfuna. To je zelo dobra popotnica pred mestnim derbijem s Cedevito."


Žan Mark Šiško, igralec Cibone: "Za nas je bilo to pomembno srečanje, saj nas je zmaga dvignila z dna lestvice. Po počasnejšem začetku smo našo igro stopnjevali in bili uspešni tudi v obrambi. To nam je posebej uspelo v drugem polčasu, ko smo gostiteljem precej ušli."


 V torek, 22. 12. 2015, je ob 21.00 v Novem mestu na sporedu tekma s Krko, v nedeljo, 27. 12. 2015, pa bo v Golovcu tekma z beograjsko Crveno zvezdo Telekomom.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.