Pokal Spar

Bistrica

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Laktaši, 5. 12. 2015 ob 17.00, ABA liga

KK Igokea : KK Šentjur
71 : 82

statistika statistika tekme

Naposled dosegli prvo zmago v gosteh

Kdo bi si mislil, da se lahko edino gostovanje v ligi ABA v Bosni in Hercegovini po domačem vodstvu 14:8 konča, kot se je? Po minuti odmora Dejana Mihevca so v dvorani v Laktaših zagospodarili tajfunovci, ki so jih vseskozi glasno spodbujali tudi pristaši iz Šentjurja.


 


Zaradi poškodbe ni bilo v kadru Ceole Clarka, doma pa je ostal tudi Milan Sebič, kar pa soigralcem ni preprečilo, da ne bi odigrali sproščene strelske predstave, saj so trojke kar deževale. Skupno so jih zadeli kar 17!Po prvi četrtini so gostje vodili za 8 točk, do polčasa pa prednost povišali na 17.
Po glavnem odmoru so bolje začeli gostitelji, pri Tajfunu pa je drugo nešportno napako prejel Sandi Čebular in bil izključen. Vseeno so gostje še naprej zadevali in Igekei niso dovolili priključka.


 


Razlika se je nekoliko zmanjšala ob koncu, šentjurski košarkarji pa so se veselili prve jadroligaške zmage v gosteh!

Izjavi
Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Za nami je odlična tekma. Vedeli smo, kako igra Igokea in izkoristili, kar so nam ponudili in zasluženo zmagali. Vedeli smo, kako domači polnijo raketo, kako si pomagajo in pripravili taktiko. Igrali smo atipično, kar je bil naš namen. Stekel nam je met, kar nam je na koncu prineslo zmago."
Dragiša Drobnjak, kapetan Tajfuna: "Zaradi zmage sem presrečen, saj tukaj tudi veliko večje ekipe niso uspešne. Prva gostujoča zmaga nam veliko prinaša na samozavesti in upam, da bo na gostovanjih poslej lažje. Mi verjamemo vase in česa smo sposobni, sedaj pa smo to dokazali tudi drugim."

Naj strelci: Ivo Držić 19 (4x3), domen Bratož 17 (4x3), Aleksandar Ponjavić 16 (4x3), ... 
S to tekmo je zaključen tudi prvi krog oz. polovica tekmovanja v ligi ABA. Tajfun je v 13 tekmah dosegel 6 zmag in med 14 ekipami zaseda 6. mesto.

V petek, 11. 12. 2015, bo ob 21. uri v Nikšiću srečanje s Sutjesko.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.