Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Beograd, 20. 11. 2015 ob 17.00, ABA liga

KK Partizan NIS : KK Šentjur
89 : 85

statistika statistika tekme

Tesen poraz v Beogradu

Po sredinem gostovanju v češkem Nymburku so Tajfunovi košarkarji že v petek popoldan po šestih tednih znova stopili na parket beograjskega Pionirja, kjer so se tokrat pomerili s KK Partizan NIS.


V zasedbi Dejana Mihevca ni bilo Milana Sebiča in Emirja Zimića. 1./4 so bolje začeli gostitelji in dvakrat vodili za 7 točk. 


Po 30:25 je sledila šentjurska serija 0:10, počlas pa je Tajfun dobil z 39:42. 


Po izenačenem uvodu v drugi polčas je gostujoča zasedba povedla 54:61. Domači so lovili priključek, a so tajfunovci uspešno odgovarjali na poskuse črno-belih vse do 37. minute, ko so domači po dolgem času povedli za 4 točke. Za vsako uspešno akcijo Tajfuna so tudi domači dosegli točke, na koncu po zaslugi natančnih prostih metov, o osebnih pa bi se dalo zelo diskutirati. To je bil tudi edini element, kjer je bila opazna razlika med ekipama, saj je bilo razmerje v izvajanih tovrstnih poskusih 30:13. 
Pri Tajfunu je z 29 točkami prednjačil Sandi Čebular. Tomaž Bolčina jih je dosegel 14, Aleksandar Ponjavić 11, Domen Bratož 10, ...


Izjavi 


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Na tej tekmi so odločali odtenki. Najbolj prelomna je bila trojka gostiteljev po treh osvojenih žogah v napadu in takrat so pridobili odločilno prednost. Po statističnih parametrih sta si bili ekipi v vseh pogledih zelo blizu, razen pri prostih metih, ki so jih domači izvajali veliko več."

Dragiša Drobnjak, kapetan Tajfuna: "Videli smo izjemno izenačeno tekmo. Bili smo v položaju, da tekmo dobimo, kar bi bilo zasluženo. Na koncu so imeli več sreče domačini. Sam sem zadovoljen v tem pogledu, da iz tekme v tekmo rastemo kot ekipa in verjamem, da je pred nami tudi kakšna zmaga in še boljše predstave."


 
V sredo, 25. 11., je v okviru pokala FIBA Europe v Dublinu na vrsti tekma s Hibernio. Po našem času se bo tekma začela ob 20.30.


V nedeljo, 29. 11., bo ob 17.00 v Golovcu tekma lige ABA s KK MZT Skopje Aerodrom.*foto: KK Partizan NIS

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.