Pokal Spar

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Beograd, 20. 11. 2015 ob 17.00, ABA liga

KK Partizan NIS : KK Šentjur
89 : 85

statistika statistika tekme

Tesen poraz v Beogradu

Po sredinem gostovanju v češkem Nymburku so Tajfunovi košarkarji že v petek popoldan po šestih tednih znova stopili na parket beograjskega Pionirja, kjer so se tokrat pomerili s KK Partizan NIS.


V zasedbi Dejana Mihevca ni bilo Milana Sebiča in Emirja Zimića. 1./4 so bolje začeli gostitelji in dvakrat vodili za 7 točk. 


Po 30:25 je sledila šentjurska serija 0:10, počlas pa je Tajfun dobil z 39:42. 


Po izenačenem uvodu v drugi polčas je gostujoča zasedba povedla 54:61. Domači so lovili priključek, a so tajfunovci uspešno odgovarjali na poskuse črno-belih vse do 37. minute, ko so domači po dolgem času povedli za 4 točke. Za vsako uspešno akcijo Tajfuna so tudi domači dosegli točke, na koncu po zaslugi natančnih prostih metov, o osebnih pa bi se dalo zelo diskutirati. To je bil tudi edini element, kjer je bila opazna razlika med ekipama, saj je bilo razmerje v izvajanih tovrstnih poskusih 30:13. 
Pri Tajfunu je z 29 točkami prednjačil Sandi Čebular. Tomaž Bolčina jih je dosegel 14, Aleksandar Ponjavić 11, Domen Bratož 10, ...


Izjavi 


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Na tej tekmi so odločali odtenki. Najbolj prelomna je bila trojka gostiteljev po treh osvojenih žogah v napadu in takrat so pridobili odločilno prednost. Po statističnih parametrih sta si bili ekipi v vseh pogledih zelo blizu, razen pri prostih metih, ki so jih domači izvajali veliko več."

Dragiša Drobnjak, kapetan Tajfuna: "Videli smo izjemno izenačeno tekmo. Bili smo v položaju, da tekmo dobimo, kar bi bilo zasluženo. Na koncu so imeli več sreče domačini. Sam sem zadovoljen v tem pogledu, da iz tekme v tekmo rastemo kot ekipa in verjamem, da je pred nami tudi kakšna zmaga in še boljše predstave."


 
V sredo, 25. 11., je v okviru pokala FIBA Europe v Dublinu na vrsti tekma s Hibernio. Po našem času se bo tekma začela ob 20.30.


V nedeljo, 29. 11., bo ob 17.00 v Golovcu tekma lige ABA s KK MZT Skopje Aerodrom.*foto: KK Partizan NIS

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.