Pokal Spar

Bistrica

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 13. 11. 2015 ob 21.00, ABA liga

KK Šentjur : KK Metalac Farmakom
76 : 63

statistika statistika tekme

Naposled povezali dve zmagi

V uvodni tekmi 10. kola lige ABA je Tajfun prvič gostil ekipo iz Valjeva, s katero se sicer redno srečuje v okviru tradicionalnih predsezonskih priprav v Srbiji. Domači trener ni mogel računati na centra Emirja Zimića, gostujoči pa na Đorđeta Majstorovića.


V 3. minuti so gostje povedli s 4:7, a je Tajfun s Clarkovimi trojkami povedel in v 1./4 največ vodil za 9. 


Gostje so v 17. in 18. minuti povedli za 4 točke, a so gostitelji s takšno prednostjo na koncu odšli na odmor.


Sredi 3./4 se je razlika v korist domačih začela povečevati, tako da je bilo po pol ure igre 59:45. Gostje so se v zadnjem delu dvakrat približali na 7, a so bili tajfunovci dovolj osredotočeni, da niso dovolili presenečenja.


Sandi Čebular je ob 24 točkah zbral še 9 skokov in 5 podaj, nad njim pa je bilo storjenih ducat osebnih napak, zato ne čudi visok indeks - 30. Clark je ob 5 trojkah dosegel 17 točk, Drobnjak pa ob 8 skokih 13.


 


Izjave


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Tokrat gredo fantom res vse čestitke. Po nepredvidljivem potovanju na Dansko smo bili v težkem položaju in vsem v ekipi res dajem kapo dol. Pomembno je bilo, da smo se držali dogovorov. Gostje so v tranziciji in hitrem protinapadu ena najboljših ekip v ligi. To nam je uspelo preprečiti tako z dobro igro v obrambi kot s pametnim napadom, ki smo ga skušali čimbolj nadzirali, da gostom ne bi dovolili njihove značilne igre.” 


Sandi Čebular, igralec Tajfuna: “Naša igra se vedno bolj sestavlja in zmaga je povsem zaslužena. Izvrstno smo oddelali v obrambi, kjer smo prejeli le 63 točk. Z zmago smo se priključili sredini lestvice, kar nam daje določeno mirnost.”

Vladimir Djokić, trener Metalca Farmakoma: “Čestitam trenerskemu kolegu za zmago in dobro igro. Mi nocoj nismo bili dobri. Kar smo se dogovorili pred začetkom tekme, je padlo v pozabo že po prvem napadu. Enostavno nismo bili videti podobni ekipi, ki se je pripravila na dobrega nasprotnika. Tajfun igra zelo dobro na zunanjih položajih. Nismo jih uspeli zaustaviti tudi na individualnem nivoju. Pokazali so tudi več želje, zato je njihova zmaga povsem zaslužena.”

Dušan Kutlešić, igralec Metalca Farmakoma: “Najprej bi pohvalil tukajšnjo publiko, ki je pripravila sijajno vzdušje. Za nas je to težak poraz. Gostitelji, ki jim čestitam za zmago, so bili boljši predvsem v drugem polčasu. Sedaj razmišljamo o naslednji tekmi, ko doma igramo s Cedevito.”Tajfun je po nedeljski zmagi z Unionom Olimpijo dosegel drugo zaporedno zmago v ligi ABA in ima sedaj skupno štiri.


V sodelovanju z Avtocentrom A2S Celje smo znova podelili bon za vikend paket z vozilom našega partnerja.


Podarili pa smo tudi nekaj vstopnic za sejem sLOVEerotika, ki bo med 11. in 13. decembrom v Celju


Tekmo so popestrile plesalke Plesnega vala Celje - plesna skupina Connexion, četrtine pa je napovedala manekenka Anja Kragelj.


Srečanje so si ogledali tudi člani Nogometnega kluba Fosilum Šentjur.
Datumi prihodnjih tekem


18. 11. – ČEZ Nymburk : Tajfun (sre., 18.30 – FIBA)


20. 11. – Partizan NIS : Tajfun (pet., 17.00 – ABA)

25. 11. – Hibernia : Tajfun (sre,. 19.30 – FIBA)

29. 11. – Tajfun : MZT Skopje Aerodrom (ned., 17.00 – ABA)


 


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.