Liga Nova KBM

Šenčur Gorenjska gradbena družba

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 8. 11. 2015 ob 17.00, ABA liga

KK Šentjur : KK Union Olimpija
73 : 59

statistika statistika tekme

Zmaji padli pred rekordnim domačim obiskom

Košarkarji Tajfuna so končali s serijo petih porazov v ligi ABA. Na tekmi z ljubljansko Union Olimpijo se je zbralo doslej največ gledalcev na domačih tekmah Tajfuna, in sicer blizu 2.000.


V 1./4 so bili boljši gostje, ki so v 9. minuti povedli 6:12. Zeleno-beli so z enako razliko dvakrat vodili tudi v 2./4, a so gostitelji ujeli priključek in ob polčasu je na semaforju pisalo 23:24.


Tretja četrtina je spominjala na tekmo še z drugo slovensko zeleno-belo ekipo, ko so Šentjurčani ugnali Krko. Šentjurski igralci razleteli po igrišču in ta del igre suvereno dobili (32:16). Sredi tega dela igre je prišlo do pomembne situacije, ko je Laščan pri Ljubljančanih, Miha Lapornik, naredil osebno napako nad Sandijem Čebularjem in prejel še tehnično napako. Po trojki Domna Bratoža je Tajfun iz enega napada vknjižil kar 7 točk. Tajfun je pred zadnjo četrtino vodil za 15.


Seveda se gostje niso predali in sredi 4./4 prišli na 7 točk zaostanka. Domača ekipa je odlično reagirala v zadnjih minutah in ljubljanska ekipa je v Golovcu sploh prvič izgubila.
Sandi Čebular je na koncu zbral 16 točk, Dragiša Drobnjak 12 in Stanko Sebič 10.Izjave
Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitam svojim fantom za zmago in tudi samo igro. Videli smo srečanje ekip, ki sta se zelo dobro pripravili ena na drugo. V drugem polčasu smo pokazali samozavest oz. odločnost, ki nam je mogoče v zadnjem času manjkala. Sprostili smo se tudi v napadu, predvsem pa vseskozi vztrajali pri dobri obrambi, kar nam je skupaj prineslo zasluženo zmago."

Stanko Sebič, igralec Tajfuna: "Po nekaj porazih so občutki izjemni in verjamem, da bomo nekaj tega kapitala prenesli naprej. Premagati Union Olimpijo je vedno uspeh. Trenerski štab nas je zelo dobro pripravil, s soigralci smo se držali navodil. Navijači so pripravili izvrstno vzdušje in nam dali dodaten elan."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Tajfunu za zasluženo zmago. Tekma je bila odločena v tretji četrtini. Kljub temu, da smo se dogovorili drugače, smo želeli do zmage priti preveč preko napada, kar je v današnji košarki premalo. Ko so se tajfunovci razleteli po igrišču, jih je bilo nemogoče ustaviti."

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: "Poraz je za nas veliko razočaranje. Priprava na tekmo je bila dobra, ampak na igrišču nismo bili na ustreznem nivoju. V drugi polčas smo vstopili brez prave energije, potem pa razigranih domačinov nismo mogli več uloviti."


V torek, 10. 11., je na vrsti tekma pokala FIBA Europe, in sicer pri danskih Bakken Bears, vodeči ekipi skupine F. Začetek je ob 18.15 s spletnim prenosom. Zaradi stavke Luthansinih pilotov je bil let naši ekipi dan pred odhodom odpovedan, zato je bilo treba poiskati nadomestno rešitev, ki pomeni poznejših odhod v dveh skupinah in brez treninga v deželi Hamleta.
Naslednja ABA tekma je na vrsti v petek, 13. 11., ko bo v Golovcu ob 21.00 tekma s KK Metalac Farmakom.


 


V sodelovanju z Avtocentrom A2S Celje smo znova podelili bon za vikend paket z vozilom našega partnerja.


Nekaj srečnih obiskovalcev je prejelo tudi vstopnice za obisk Rimskih term, podarili pa smo tudi nekaj vstopnic vstopnice za sejem sLOVEerotika, ki bo med 11. in 13. decembrom v Celju


Po tekmi so se naši fantje odpravili na Teharje, kamor jih je v goste povabila Pizzerija Picikato.


Vsi imetniki vstopnice za tekmo lahko v tem tednu izkoristijo 33 % popust v Indoor karting centru Celje.


Tekmo so popestrile plesalke Plesnega vala Celje - plesna skupina Connexion, četrtine pa je napovedala manekenka Anja Kragelj.


Srečanje so si ogledali tudi mladi košarkarji Šampiona iz Užic, ki so jih pretekli  koncu tedna gostile šentjurske družine.


Pred tekmo smo pozdravili šentjurska atleta invalida, ki sta se konec oktobra udeležila svetovnega prvenstva v Dohi. Henrik Plank je v metu diska zasedel 4. mesto, Jana Fuehrer pa je bila v skoku v daljino 9.


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.