Pokal Spar

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 1. 11. 2015 ob 19.00, ABA liga

KK Šentjur : KK Cedevita
67 : 78

statistika statistika tekme

Cedevita prisebnejša v končnici

Pred začetkom tekme na praznik vseh svetih so se prisotni z molkom poklonili spominu na velikana jugoslovanske in slovenske košarke Ranka Žeravico in Borisa Kristančiča.
Tekmo z evroligaši iz Zagreba so tajfunovci, ki tokrat niso mogli računati na pomoč lažje poškodovanega Tomaža Bolčine začeli uspešno in v 1./4 največ vodili za 5 točk. Cedevita je prvič povedla v 14. minuti (22:23). Sledil je šentjurski zastoj in delni izid 1:11. V zadnjih dveh minutah prvega dela so tri domače trojke stalile gostujoče vodstvo na 34:36. V prvem delu sta bila najuspešnejša pri Tajfunu Clark (13) in Zimić (9), pri gostih pa Bilan (11) in Pullen (9).


Domači so se v 3./4 znova precej mučili, gostje pa so svoje vodstvo do konca tega obdobja stalno višali in ga povišali na 13 točk (47:60). Pri Tajfunu je bil pri metu le Parker, ki je do konca 30. minute dosegel vseh svojih 15 točk.


Sredi zadnje periode so gostje povedli za 19 točk, tajfunovci pa so se še zadnjič poskusili vrniti v tekmo. V zadnjem dvominutju je bila razlika le še 8, potem pa je Cedevita odigrala prisebno in zmaga gostov ni bila ogrožena.


Na koncu Clark zbral 19 točk, od tega 5 trojk in 6 podaj. Pri Cedeviti sta po 16 točk vknjižila Pullen in Bilan.


 


Izjave po tekmi


Dejan Mihevc, trener Tajfuna:

"Čestitam Cedeviti za zmago. Moramo se zavedati nivoja na katerem igrajo gostje, ki so v Celje prišli z jasno namero, da po dveh zaporednih porazih v ligi ABA tokrat vknjižijo zmago. Svojim fantom nimam česa zameriti. Vesel sem, da smo v določenih elementih pokazali napredek. Žal je v igri še vedno preveč padcev. Verjamem, da če bomo delali še bolje, da bo tega manj in da bo prišlo obdobje pozitivnih rezultatov."

Ceola Clark III, igralec Tajfuna:

"Z vsakim dnem skušamo biti vse boljši in boljši, saj smo imeli v preteklosti številne težave, ki jih lahko odpravljamo šele sedaj. Menim, da se naša igra obrača v pravo smer. Cedevita je odlična ekipa, ki je tudi proti nam prikazala pravi pristop."

Veljko Mršić, trener Cedevite:

"Razen na začetku smo nadzirali potek tekme. Lahko bi zmagali še lažje, če se ne bi moji igralci prehitro sprostili. Po fizični in čustveni izpraznitvi po zmagi z Anadolu Efesom smo imeli zmanjšano rotacijo in dogajale so se določene napake, ki se proti močnemu nasprotniku, kot nocoj, ne bi smele."

Marko Arapović, igralec Cedevite:

"Gostovanje v Celju smo začeli nekoliko slabše. Bilo je nekaj padcev, ki se nam ne bi smeli zgoditi, zato se je domača ekipa tudi uspela približati."

Poročanje KK Cedevita


V sredo, 4. 11., bo ob 19.00 v Golovcu tekma pokala FIBA Europe z irsko ekipo Hibernia.foto: Tajfun/Gašper Gobec

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.