Pokal Spar

Bistrica

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 23. 10. 2015 ob 21.00, ABA liga

KK Šentjur : KK Mega Leks
60 : 64

statistika statistika tekme

Po preobratu zmanjkal trenutek koncentracije ...

V tekmi 7. kola lige ABA so košarkarji Tajfuna naleteli na mlado moštvo Mega Leksa, ki ga krasi odlična in disciplinirana obramba, kar so varovanci Dejana Milojevića dokazali že na začetku. Domače so uspešno onemogočali in tajfunovci so v 1./4 dosegli le 7 točk. Gostje so v 12. minuti povedli s7:20, a so se pri tem domači vendarle nekoliko prebudili, prišli na 5 točk zaostanka, a so vztrajni gostje polčasu dobili z naskokom 10 točk.


 


V 21. in 22. minuti je Mega Leks povedel za najvišjih 15 točk. V trenutkih, ko tega marsikdo ni več pričakoval so se domači znebili krča in naredili seijo 18:4 ter pred koncem 3./4 gostom prišli povsem blizu (43:44). 


 


V 32. minuti je dvorana eksplodirala od navdušenja, sa je šentjurska vrsta prvič povedla, v 33. minuti pa je prednost gostiteljev znašala 4 točke. Gostje se niso predali in z mini serijo 0:5 takoj prešli v vodstvo, a so potem dva zaporedna koša zadeli tudi tajfunovci.


 


Ob vstopu v dvominutno končnico je na semaforju pisalo 60:60. Domači niso izkoristili svojih priložnosti, končni izid pa je postavil Danilo Nikolić, ki je malo prej z blokado nad Parkerjem naredil verjetno ključno potezo srečanja. 


 


Pri Tajfunu sta bila dvoštevilčna Sandi Čebular z 20 točkami in Domen Bratož z 11. Pri gostih je Nikola Janković zbral 23 točk in 10 skokov, večinoma v prvem polčasu. 


 


V sredo, 28. 10., bo v Golovcu ob 19. uri prva tekma v okviru pokala FIBA Europe z ekipo čeških prvakov ČEZ Nymburk.


 


Izjave


 


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Predvsem v drugem polčasu fantom nimam kaj zameriti. Po zaostanku 15 točk smo se uspeli vrniti v tekmo in celo povedli. Imeli smo priložnost, da bi naredili večjo razliko, a nam to žal ni uspelo. Gostje so na koncu zasluženo zmagali."


 


Domen Bratož, igralec Tajfuna: "Kljub dobrem drugem polčasu ne moremo spregledati prvega. Videlo se je, da smo bili v krču. V drugem polčasu smo za povratek porabili veliko energije. Na koncu je zmanjkalo zbranosti, tako da je Mega Leks zasluženo zmagal."


 


Dejan Milojević, trener Mega Leksa: "Zelo sem zadovoljen zmago, ker resnično spoštujem ekipo Tajfuna in to kar počne moj trenerski kolega. Z malo sreče bi lahko danes Tajfun odnesel dve točki, kar se jim je zgodilo že na nekaj tekmah. Tekmo smo odlično odprli, predvsem pa moram izpostaviti kvalitetno obrambo, ki jo že vso sezono naš zaščitni znak in mislim, da nam je na koncu tudi prinesla zmago, ker smo bili v napadu dokaj slabi. Veliko je bilo začetniških napak, ki so značilna za mlade ekipe."


 


Ognjen Jaramaz, igralec Mega Leksa: "Tekmo smo dobro odprli in si priigrali prednost in v prvem polčasu nadzirali tekmo. V drugem delu smo počeli neumnosti, ki so privedle do tega, da je Tajfun celo povedel. V zaključku smo iz sebe izvlekli maksimum, odigrali dobro obrambo in uspeli tudi zadeti v napadu. V dvorani je bilo sijajno vzdušje. Čestitam svojim soigralcem kot tudi moštvu Tajfuna."


 


Fotogalerija (klik!)


  

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.