Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Zagreb, 4. 10. 2015 ob 19.00, ABA liga

KK Cibona : KK Šentjur
71 : 69

statistika statistika tekme

Na prvem ABA gostovanju parirali in imeli priložnost za presenečenje

Za košarkarji Tajfuna je tudi prvo gostovanje v ligi ABA. V znamenitem Draženovem domu so jih podpirali številni navijači in na koncu je manjkalo resnično malo, pa bi imeli Šentjurčani v prvih dveh tekmah vse štiri točke.


Cibona je začela bolje in povedla z 8:0. Šentjurska vrsta se je uspela pobrati brez minute odmora in v 1./4 gostiteljem prišla na 3 točke zaostanka. Sredi 2./4 je Tajfun s serijo 0:12 prešel v vodstvo 22:27. Ob polčasu sta bili ekipi izenačeni na 31.


V 3./4 je Cibona povedla za pol ducata točk, a so jih gostje do izteka periodi znova ujeli.


Podobno je bilo v sklepnem desetminutju. Ekipa Slavena Rimca je v 36. minuti vodila za 8 točk, a je Tajfun s hitro serijo izenačil. Cibona se je znova odlepila in povedla 65:60, a je kmalu znova prišlo do izenačenja, ki se je ponovilo še pri 68. Nekaj sekund pred koncem je pri 71:69 Ivan Držić z odprtega položaja poskušal za 3 točke, žoga se je odbijala po obroču, ki je ni sprejel vase, še pravočasno je potem z 2 poskušal še Sandi Čebular, a poljuba boginje sreče tokrat ni bilo.


Najboljši strelci Tajfuna: Bolčina 18, Čebular 13, Ponjavić 11, ...


Izjavi


Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"Ciboni čestitam za zmago. Svojim igralcem nimam veliko za zameriti. To je bila naša prva tekma v gosteh. Na koncu smo imeli met za zmago, ki bi se lahko šel skozi obroč. Upam, da se nam bo to kmalu vrnilo. S celotno sliko v ABA ligi sem lahko doslej zadovoljen. Zaupam v svoje igralce."


Aleksandar Ponjavić, igrač Tajfuna:
"Vedeli smo, da bo težka tekma, kar se je tudi potrdilo. Cibona ima nekaj kar izkušenih igralcev. V prvem polčasu so nam pobrali preveč skokov v napadu, ker so nekoliko močnejši na položaju centra. Ko smo to pomanjkljivost nadomestili, smo prišli skupaj. Žal smo v negotovi končnici izgubili."


Naslednja tekma je že v torek, 6. 10. 2015, in sicer bo v Golovcu ob 21.00 tekma s Krko!


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.