Pokal Spar

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Zagreb, 4. 10. 2015 ob 19.00, ABA liga

KK Cibona : KK Šentjur
71 : 69

statistika statistika tekme

Na prvem ABA gostovanju parirali in imeli priložnost za presenečenje

Za košarkarji Tajfuna je tudi prvo gostovanje v ligi ABA. V znamenitem Draženovem domu so jih podpirali številni navijači in na koncu je manjkalo resnično malo, pa bi imeli Šentjurčani v prvih dveh tekmah vse štiri točke.


Cibona je začela bolje in povedla z 8:0. Šentjurska vrsta se je uspela pobrati brez minute odmora in v 1./4 gostiteljem prišla na 3 točke zaostanka. Sredi 2./4 je Tajfun s serijo 0:12 prešel v vodstvo 22:27. Ob polčasu sta bili ekipi izenačeni na 31.


V 3./4 je Cibona povedla za pol ducata točk, a so jih gostje do izteka periodi znova ujeli.


Podobno je bilo v sklepnem desetminutju. Ekipa Slavena Rimca je v 36. minuti vodila za 8 točk, a je Tajfun s hitro serijo izenačil. Cibona se je znova odlepila in povedla 65:60, a je kmalu znova prišlo do izenačenja, ki se je ponovilo še pri 68. Nekaj sekund pred koncem je pri 71:69 Ivan Držić z odprtega položaja poskušal za 3 točke, žoga se je odbijala po obroču, ki je ni sprejel vase, še pravočasno je potem z 2 poskušal še Sandi Čebular, a poljuba boginje sreče tokrat ni bilo.


Najboljši strelci Tajfuna: Bolčina 18, Čebular 13, Ponjavić 11, ...


Izjavi


Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"Ciboni čestitam za zmago. Svojim igralcem nimam veliko za zameriti. To je bila naša prva tekma v gosteh. Na koncu smo imeli met za zmago, ki bi se lahko šel skozi obroč. Upam, da se nam bo to kmalu vrnilo. S celotno sliko v ABA ligi sem lahko doslej zadovoljen. Zaupam v svoje igralce."


Aleksandar Ponjavić, igrač Tajfuna:
"Vedeli smo, da bo težka tekma, kar se je tudi potrdilo. Cibona ima nekaj kar izkušenih igralcev. V prvem polčasu so nam pobrali preveč skokov v napadu, ker so nekoliko močnejši na položaju centra. Ko smo to pomanjkljivost nadomestili, smo prišli skupaj. Žal smo v negotovi končnici izgubili."


Naslednja tekma je že v torek, 6. 10. 2015, in sicer bo v Golovcu ob 21.00 tekma s Krko!


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.