Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 4. 11. 2015 ob 19.00, FIBA Europe Cup

KK Šentjur : Hibernia Basketball
82 : 55

statistika statistika tekme

Prva evropska zmaga

Tudi drugo tekmo v pokalu FIBA Europe je Tajfun odigral kot gostitelj in naposled prišel do prve zmage v tej konkurenci.


Domači so vseskozi držali vajeti igre v svojih rokah, a so v prvem polčasu za tri točke metali le 3/20. V drugem delu je bil ta element boljši, in sicer je bilo razmerje 11/23.


Gostje so bili boljši v 3./4 in se približali na 13 točk, v začetku zadnjega dela pa tudi na 11. Tako zatem je prednost Tajfuna narasla in bila najvišja prav ob koncu.


 


Izjave


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "To je za naš klub zgodovinska zmaga. Z igro in odnosom igralcev sem lahko zadovoljen. Sedaj razmišljamo o nedeljski tekmi z ljubljansko ekipo."


Milan Sebič, igralec Tajfuna: "Zmaga je po šestih zaporednih porazih pomembna za razbremenitev in dvig naše samozavesti." 


Colin O'Rilley, igralec trener Hibernie: "Glede na prejšnji teden smo prikazali boljšo predstavo. Vesel sem, da smo se približali na 11 točk, kar je v evropski konkurenci na gostovanjih vselej težko."


Conor Grace, igralec Hibernie: "Slovenski državni prvaki so za nas velika ekipa, saj vemo, kaj pomeni slovenska košarka, ki je tukaj skoraj religija, v evropskem merilu. Za nas je vse skupač čudovita izkušnja.
Mi smo v Celje prišli okrnjeni zaradi službenih obveznosti nekaterih igralcev. Upam, da v Dublinu mogoče presenetimo."


 


V preostali tekmi skupine F so danski Bakken Bears v gosteh za 2 točki ugnali ČEZ Nymburk in tako s polnim izkupičkom vodijo na lestvici. Ravno z medvedi se bodo Šentjurčani pomerili naslednji torek, 10. novembra, ko se bo tekma ob spletnem prenosu začela ob 18.15.


Med polčasom je bil v nagradni igri partnerja Avtocenter A2S podeljen darilni bon za vikend z VW Sharanom.


V nedeljo, 8. novembra, je na vrsti naslednje srečanje v ligi ABA. Ob 17.00 se bo v Golovcu začela tekma z Unionom Olimpijo.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.