Pokal Spar

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 4. 11. 2015 ob 19.00, FIBA Europe Cup

KK Šentjur : Hibernia Basketball
82 : 55

statistika statistika tekme

Prva evropska zmaga

Tudi drugo tekmo v pokalu FIBA Europe je Tajfun odigral kot gostitelj in naposled prišel do prve zmage v tej konkurenci.


Domači so vseskozi držali vajeti igre v svojih rokah, a so v prvem polčasu za tri točke metali le 3/20. V drugem delu je bil ta element boljši, in sicer je bilo razmerje 11/23.


Gostje so bili boljši v 3./4 in se približali na 13 točk, v začetku zadnjega dela pa tudi na 11. Tako zatem je prednost Tajfuna narasla in bila najvišja prav ob koncu.


 


Izjave


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "To je za naš klub zgodovinska zmaga. Z igro in odnosom igralcev sem lahko zadovoljen. Sedaj razmišljamo o nedeljski tekmi z ljubljansko ekipo."


Milan Sebič, igralec Tajfuna: "Zmaga je po šestih zaporednih porazih pomembna za razbremenitev in dvig naše samozavesti." 


Colin O'Rilley, igralec trener Hibernie: "Glede na prejšnji teden smo prikazali boljšo predstavo. Vesel sem, da smo se približali na 11 točk, kar je v evropski konkurenci na gostovanjih vselej težko."


Conor Grace, igralec Hibernie: "Slovenski državni prvaki so za nas velika ekipa, saj vemo, kaj pomeni slovenska košarka, ki je tukaj skoraj religija, v evropskem merilu. Za nas je vse skupač čudovita izkušnja.
Mi smo v Celje prišli okrnjeni zaradi službenih obveznosti nekaterih igralcev. Upam, da v Dublinu mogoče presenetimo."


 


V preostali tekmi skupine F so danski Bakken Bears v gosteh za 2 točki ugnali ČEZ Nymburk in tako s polnim izkupičkom vodijo na lestvici. Ravno z medvedi se bodo Šentjurčani pomerili naslednji torek, 10. novembra, ko se bo tekma ob spletnem prenosu začela ob 18.15.


Med polčasom je bil v nagradni igri partnerja Avtocenter A2S podeljen darilni bon za vikend z VW Sharanom.


V nedeljo, 8. novembra, je na vrsti naslednje srečanje v ligi ABA. Ob 17.00 se bo v Golovcu začela tekma z Unionom Olimpijo.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.