Pokal Spar

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Celje - Golovec, 28. 10. 2015 ob 19.00, FIBA Europe Cup

KK Šentjur : ČEZ Basketball Nymburk
56 : 70

statistika statistika tekme

S Čehi na koncu previsok poraz

Prvenec v pokalu FIBA Europe so Šentjurčani odprli s tradicionalnim manjšim zaostankom (3:9), a so kmalu nadoknadnili zaostanek in izenačili na 11:11. Pri tem se domača ekipa ni zaustavila in v 9. minuti povedla z 20:15. 


Tajfun je v 2./4 večkrat ponovil prednost 5 točk, nazadnje v 18. minuti. Ekipi sta na glavni odmor odšli izenačeni - 32:32. 


V 3. delu so imeli rahlo pobudo gostje, ki so pred zadnjo četrtino vodili za 3 točke. V 26. minuti je zaradi poškodbe noge z igrišča moral Tomaž Bolčina, ki se do konca tekme ni več vrnil v igro.


Še v 35. minuti je bila na semaforu najmanjša možna razlika - 51:52, potem pa so gostje naradili serijo 1:16, ki je odločila zmagovalca. 


V tekmi preštevilnih napak domači niso izkoristili ponujenega in grešili tudi z odprtih položajev (met za 3: 5/33). Sandi Čebular je na koncu zbral 13 točk, pri gostih pa je v drugem polčasu blestel Randle s skupaj 21 točkami.

Izjave po tekmi

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Najprej čestitam gostom za zmago. Kljub našemu porazu sem videl nekaj dobrih stvari. Tako smo imeli skupaj 54 skoko, od tega 20 v napadu, a smo žal zgrešili dosti odprtih metov. Dobro smo igrali do sredine tretje četrtini, a je žal prišlo do padca koncentracije in izgubljenih žog.

Dragiša Drobnjak, kapetan Tajfun: "Po odlični lanski sezoni smo sedaj v situaciji, ko smo nekaj tekem zaporedoma izgubili, ker je za nas novo. Pri določenih stvareh vseeno napredujemo in na tem moramo graditi."
 


Ronan Ginzburg, trener ČEZ Nymburka: »Za nami je težka tekma, saj smo igrali z dobrim nasprotnikom, poleg tega pa nismo mogli računati na tri poškodovane igralce. Zelo sem zadovoljen, da je Randle s soigralci na koncu poskrbel za zmago.


Chasson Randle, CEZ Nymburk: "To je bila težka tekma za obe ekipi, o čemer priča tudi nizko število točk. Moja ekipa se je trudila vseh 40 minut in to se nam je na koncu poplačalo." 

Poročanje ČEZ Nymburk (v češkem jeziku)

Fotogalerija našeta trenažnega partnerja Sportnaoprema.si

Med polčasom smo izvedli nagradno igro našega partnerja Avtocenter A2S, v kateri je bil podeljen darilni bon za vikend z avtomobilom VW Touran.


V nedeljo, 1. 11., je na vrsti tekma liga ABA. Ob 19.00 bo v Golovcu tekma s Cedevito.

Naslednja tekma v pokalu FIBA Europe je na vrsti v sredo, 4. 11., ko bo ob 19.00 v Golovcu tekma z irsko Hibernio.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.