Liga Nova KBM

KD Ilirija

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 7. 2. 2015 ob 19.00, Liga Telemach

KK Šentjur : KK Šenčur Gorenjska gradbena družba
87 : 83

statistika statistika tekme

Prisebna končnica za 15. zmago

Po prvem porazu v Ligi Telemach, ki so ga prejšnji konec tedna doživeli na Primorskem, so se košarkarji Tajfuna vrnili v zmagovalne tirnice.


Proti Šenčurjanom so po izenačeni prvi četrtini do odmora prestavili v višjo prestavo ter se med 15. in 18. minuto z nizom 11:2 povzpeli na 15 točk naskoka (45:30).


Gorenjska zasedba, kljub visokemu zaostanku, ni vrgla puške v koruzo. Najprej so se približali na 55:53, na začetku zadnje četrtine na 68:65, v zadnji minuti pa še na 82:81, a jim je venomer zmanjkalo moči in zbranosti preobrat.


V napeti končnici sta na sceno stopila Ceola Clark (18 točk), ki je najprej zadel trojko, Đorđe Lelić (16) pa je v zadnjih dvajsetih sekundah zadel pet od šestih prostih metov in pripomogel k dvema pridobljenima žogama, s čimer so bili pokopani gostujoči upi na presenečenje. Prvi strelec domače ekipe je bil sicer Ivo Držić, ki je v 21 minutah na parketu vknjižil 19 točk. Dodajmo še, da je Luka Milovac vknjižil prvi letošnji članski točki.


Pokrovitelj tokratnega srečanja je bilo podjetje Edicom d.o.o., trikrat pa je nastopila zumba plesna skupina iz Wellnessa Aspara pod vodstvom Nine Hribešek.


Tajfun bo v naslednjem kolu, v soboto, 14. februrja, ob 19.30 uri gostoval na Polzeli.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:


Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Ekipa iz Šenčurja je še enkrat več dokazala, da gre za kakovostno moštvo, ki se tokrat ni predala vse do konca. Mi smo prikazali dva različna polčasa. V drugi polovici prvih 20 minut smo igrali obrambo, ki smo jo kazali v prvem delu sezone, ob tem v napadu zaigrali kolektivno ter napravili višjo razliko. V nadaljevanju tekme smo igrali bolj ležerno, nasprotniki so se približali, a mislim da smo tekmo rutinirano pripeljali do konca. Fantom čestitam za zmago. Zahvali bi se tudi navijačem, ki so nas glasno vzpodbujali."


Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Po nekoliko zmedenem začetku, sploh v drugi četrtini, so se domačini odlepili na varno razliko. V drugem polčasu, ki smo ga odigrali zelo korektno in agresivno, se nam je ponudila priložnost. Zasluženo smo prišli do izenačene končnice, v kateri pa nam, podobno kot že na nekaterih predhodnih tekmah, ni uspelo iztržiti zmage. Čestitke mojim fantom za prikazano igro v drugem polčasu, domačinom, ki so metali kar 40 prostih metov, pa za zmago."


Poročanje portala Sentjur.net


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.